Montalk – Rubno znanje za početnike

Montalk – Rubno znanje za početnike

preuzmi na :

http://montalk.net/Montalk-Rubno_znanje_za_pocetnike.pdf

ili na :

http://www.multiupload.com/I8ICICVLAU

PREDGOVOR

Posljednju polovicu svoga života proveo sam u aktivnoj potrazi za istinom. Na stranicama koje slijede skicirao sam najširu sliku onoga što sam naučio. Između korica ove knjige nećeš pronaći dokaze, nego ideje i principe koji će ti dati razumijevanje i uvid u dokaze koji su posvuda oko tebe, ali i u tebi. Što više istražiš te ideje, inteligentnije ćeš moći prosuditi točnost moje skicirane slike.

BUĐENJE

Moj cilj je da ti dam opći pregled onoga što sam naučio u vezi s istinom te da ti ukažem kako možeš učiniti isto ili čak i bolje. U tom pogledu, dopusti da ti predstavim tri najmoćnije tehnike za ubrzanje tvoga napretka. One su: prikupljanje, promišljanje i meditacija.

PRIKUPLJANJE

Prikupljati znači čitati, gledati i slušati informacije koje imaju veze s temama koje su pokrivene u ovoj knjizi i drugdje. To također znači prikupljati činjenice iz svog vlastitiog, ali i iz iskustva drugih ljudi. Zato čitaj knjige, web stranice, časopise koji imaju veze s ovom tematikom, slušaj audio materijale, radijske emisije, gledaj filmove, dokumentarce, raspravljaj s drugim pomagačkim dušama koje su zainteresirane za istinu. Prikupi ideje od kojih ćeš izdvojiti ono za što smatraš da bi mogla biti istina.

PROMIŠLJANJE

Kod promišljanja se događa čarolija. Hrana je beskorisna ako se ne probavi, isto je i s idejama o kojima ne promisliš nakon što si se upoznao s njima. Promišljanje podrazumjeva proučavanje, sastavljanje dijelova slagalice, postavljanje pitanja i davanje mogućih odgovora, premetanje ideja koje ti padnu napamet, nastavak istraživanja onoga što ti ima smisla, sjedenje i razmišljanje. To je putovanje tvojim umom na safariju razmišljanja na kojem loviš nove uvide. Najlakše je krenuti s olovkom i papirom. Počni sa zapisivanjem onoga što ti padne napamet, glavne stavke onoga što si prikupio, neka pitanja ili probleme koji te još muče. Promozgaj o nekim idejama, razmisli o mogućnostima te razradi stvari. Kako budeš napredovao, otkriti ćeš da ti ključne ideje same padaju napamet. Kada se po prvi put pojave, dolaze u obliku „klupka misli“ što je zapravo splet zamršenih ideja koje možeš osjetiti, ali ne znaš kako bi ih ispravno izrazio. Skiciraj si ta klupka misli u fraze i slike prije nego ih zaboraviš pa ćeš ih kasnije jednostavnije preobraziti u jasno napisana objašnjenja.

Što se zapravo događa za vrijeme promišljanja? Otvaraš se za poruke s dubljih nivoa svoga uma, ponekad čak i od višeg ja. Tvoj je zadatak da odmrsiš ta misaona klupka u razumljiva objašnjenja na način da imaju smisla, ali i da osjećaš kako su ispravna.

MEDITACIJA

Meditirati znači umiriti i fokusirati svoj um kako bi bio svjestan sebe u sadašnjem trenutku. Kroz tvoju glavu tijekom dana prolaze nasumične misli, razgovori, sjećanja i pjesme. Poput nekakvog ludog cirkusa. To naravno nije dobro jer na taj način tvoj um nema nikakvog odmora od tog kaosa. To je isto kao da voziš auto dok ljudi u njemu skaču po sjedalima i deru se. Ometen si i nisi u potpunosti tamo.

Meditirati možeš tako da uzmeš nekoliko minuta kako bi umirio svoj um. Čineći to svakodnevno postaješ svjesniji, smireniji, pojačavaš svoju energiju, poboljšavaš svoju sposobnost koncentracije te postaješ bolji u razmišljanju.

Evo kako meditirati: nađi si mirno mjesto, opusti se, zatvori oči i usmjeri pažnju samo na jednu stvar. Kada ti um zaluta, vrati ga na tu jednu stvar. Čini to između pet i trideset minuta dnevno.

Ako zaspeš, izaberi manje ugodan položaj kao npr. sjedenje s uspravljenim leđima.

Na što se fokusirati? Evo nekih prijedloga:

1) Počni s nožnim prstima, obrati pažnju na svaki djelić svoga tijela, idi prema vrhu glave zatim ponovi.

2) Mentalno osjeti prisutnost sobe oko sebe, zatim svoje kuće, susjedstva, planeta, vanjskog svijeta te osjeti kako si okružen cijelim svemirom.

3) Tiho promatraj svoje misli kao da promatraš neki drugi um.

4) Drži um usredotočen na „ovdje“ i „sada“ s punim oprezom i spremnošću.

5) Živopisno vizualiziraj biljku koja cvjeta te osjeti njenu živost.

6) Fokusiraj se na pozitivne emocije kao što su mir, dobro raspoloženje, ugoda, ljubav, samilost te polako zadrži taj osjećaj.

Vrlo je važno ostati svjestan tijekom meditacije kako bi se izbjeglo besmisleno sanjarenje, nesvjestan san ili hipnotički trans. Cilj je preuzeti kontrolu nad umom, povećati svjesnost te pojačati sposobnost koncentracije. Na duge staze meditacija pomaže da se ojača veza između nižeg i višeg ja. Također pomaže u aktivaciji psihičkih moći. To se može dogoditi samo kada se najmanje očekuje te kada postaneš spreman odgovorno koristiti te moći.

NAMJERAVANJE I ZAMOLBA

Evo jedan zgodan trik kako ćeš privući ono što ti srce želi. Prvo se oraspoloži, misli na drage ljude, uspomene i stvari na kojima si zahvalan. Razmišljaj o nečemu prekrasnom oko sebe ili o tome kako si vječni duh koji igra ovu uzbudljivu igru zvanu život. Onda kada počneš zračiti, intenzivno zamisli ono što si htio doživjeti pa reci: „Iskreno namjeravam da se ovo ili nešto bolje ostvari za više dobro svih nas.“ Na kraju, osjećaj se sigurno i zahvalno što je tvoj zahtjev bio poslušan, a nakon toga otpusti to iz svoga uma. Čim to dopuste uvjeti, neočekivano ćeš primiti ono što si tražio. Može proći nekoliko dana ili tjedana kako bi se vjerojatne budućnosti dovoljno izmiješale kako bi se manifestiralo ono što si tražio.

To funkcionira zato što se energija pojačava kroz pozitivne osjećaje te na taj način privlači određenu budućnost koju si odabrao živopisnim razmišljanjem. Tada se počinje kretati prema tebi. Otpuštanje toga iz uma omogućava da se manifestira bez smrzavanja u mjestu, a koje bi se moglo dogoditi kada bi se nastavilo nestrpljivo očekivati i sumnjati kako će se i kada manifestirati. Ne brini se o tome kako će se dogoditi, samo znaj da će se dogoditi na jedan ili drugi način.

Ali moraš znati, što je tvoj zahtjev smješniji, sebičniji, manipulativniji ili štetniji, manja je vjerojatnost da će se ostvariti. Ako se i ostvari, može ti donijeti više patnje i žaljenja nego što možeš zamisliti. Zato nemoj tražiti milijune koji će ti pasti s neba, zaljubljivanje neke osobe u tebe (protiv njene trenutne volje) ili da se dogodi nešto loše nekome koga ne voliš. Ali još uvijek možeš tražiti da nikada ne ostaneš bez novca, da nađeš nekoga tko je savršeno kompatibilan s tobom, nekoga tko te voli te da te osoba koju ne voliš ostavi na miru. Velika je razlika između njih, uglavnom je pravi način tražiti nešto u skladu sa slobodnom voljom drugih ljudi. Zahtjevaj iz srca i ne možeš pogriješiti.

ZAVRŠNE RIJEČI

Ispred nas su uzbudljiva vremena. Valovi promjene su iznad. Hoćeš li zabiti glavu u pijesak i biti povučen dolje ili ćeš odjedriti valovima tih promjena u slobodu?

Koliko će glatko ili grubo proći Pomak ovisi o tome koliko ćemo se uspješno vinuti prema svojoj duhovnoj mudrosti, balansu i razumijevanju. Što je tvoja frekvencija duše i svijesti viša, to si podešeniji na kanal iskustava koja su vesela i harmonična; drugi povezani s tobom također dobivaju poticaj. Kada se podigneš, podižeš i svijet na jedan indirektan, ali vrlo značajan način.

Rođen si ovdje s razlogom, a taj razlog će ti biti jasniji kako život bude odmicao dalje. Ako budeš išao za onime što će doista napuniti tvoju dušu energijom odnosno za onime što će ti dati potpuni unutrašnji osjećaj ispunjenja, tada će stvari doći na svoje mjesto automatski. Tvoji skriveni talenti biti će pozvani kada se stvore okolnosti za to; odgovori na izazove s entuzijazmom pa će pupajući talenti procvjetati.

Budi pametan kada se zalažeš za svoja uvjerenja. Bolje je stvarati nova, nego samo napadati stara. Zabavljaj se u životu, zadrži svoj smisao za humor te uvijek traži ljubav, istinu i mudrost iznad svega ostaloga. Neka ti duh bude probuđen i sjajan!

Izvor :

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?f=7&t=1492&start=20

Hinterlasse einen Kommentar